VIDEO V anglickom Blackrode si ľudia strážia mesto sami. S bejzbalovými pálkami v rukách

NETKY.SK • 26 Január 2018, 17:00 • 2 min
VIDEO V anglickom Blackrode si ľudia strážia mesto sami. S bejzbalovými pálkami v rukách

Naštvaní obyvatelia anglického Blackrode, ktoré leží pri Boltone neďaleko Manchesteru, už mali dosť toho, ako polícia nie je schopná riešiť tamojšiu kriminalitu a rozhodli sa vziať ochranu do vlastných rúk. Zločincov, najmä dílerov drog a zlodejov áut, varovali, že sa zahrávajú s nesprávnymi ľuďmi. A potom prešli k činom.

slovakia

left justify in out

Jeden obyvateľ zverejnil video s maskovaným mužom, ktorý ničí auto údajného dílera drog sekerou, píše stredoevropan.cz.  Potom naberie auto na vysokozdvižný vozík a zhodí ho z výšky asi troch metrov. Na inom videu muž do kamery odkazuje zločincom, že keď si myslia, že môžu v Blackrode vykrádať obchody, kradnúť autá, predávať drogy a robiť problémy, že sa mýlia. 

 

Nečudo. Polícia v celom Manchesteri a okolí rieši zníženie finančných fondov a tiež pokles svojich pracovníkov od roku 2010 o 2-tisíc policajtov a tisíc civilných zamestnancov. Naviac vlani vo februári zatvoril blízku policajnú stanicu a všetku kriminalitu riešia až v Boltone.

 

Obyvatelia Blackrodu však nie sú jediní. Ozbrojené hliadky občanov patrolujú ulice aj v Basildone a Wickforde v Essexe v snahe odradiť gangy a predísť zločinom, na ktoré polícia nestačí. 

 

Napriek tomu radnica a policajti vyzývajú ľudí, aby nebrali veci do svojich rúk.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies