VIDEO Terezu, ktorú zatkli za pašovanie drog pravdepodobne stihne vysoký trest

NETKY.SK • 18 Január 2018, 07:07 • 2 min
VIDEO Terezu, ktorú zatkli za pašovanie drog pravdepodobne stihne vysoký trest

LÁHAURE – Mladučká Češka Tereza H. (21), ktorá bola v Pakistane prichytená na letisku s 9 kilami heroínu ostáva naďalej vo väzbe. Fakt, že Terezine výpovede sa neustále líšia, jej výrazne poškodili. Teraz jej vyšetrovatelia neveria jediné slovo.

slovakia

left justify in out

Tereza pôvodne cestovala do Írska cez Abú Dhabí. Jej plány sa však v Pakistane zmenili, keď ju na letisku v Láhaure zatkla miestna polícia, ktorá odhalila drogy v jej kufri.  V jej batožine s dvojitým dnom mala prevážať až 9 kíl drogy. Český denník Blesk získal prvotný rozhovor a uniknuté video ženy s colníkmi, ktorá sa do tejto šlamastiky dostala buď vlastným pričinením alebo sa stala obeťou drogového kartelu. 

 

Akonáhle ju bezpečnostní pracovníci letiska pri treťej kontrole vzali bokom a odviedli, padla prvá otázka „Čo to je?“. Keď Tereza pristúpila k svojmu kufru a zbadala balíčky stuhla. Pristúpila bližšie a obsah jedného balíčka, ktorý bol otvorený ochutnala. Keď zistila o čo ide, v zúfalstve sa rozplakala. Medzi tým ako sa Tereza zrútila k zemi sa colníci radili, že musia jednoznačne kontaktovať protidrogovú jednotku, pričom ešte vtedy netušili o aké veľké množstvo ide. 

 

 

Pašovanie drog v Pakistane je veľmi prísne trestané. Previnilcom hrozí v lepšom prípade doživotie, v tom horšom až trest smrti, ak sú prichytení s väčším množstvom ako je 1 kilogram. Tento najvyšší trest však najčastejšie stihne pašerákov, ktorí sú prichytení s množstvom väčším ako je 10 kíl. Colníci následne Terezu vyzvali, aby odovzdala svoje doklady a letenku. Ona samozrejme urobila o čo ju požiadali, s tým, že letenku už nemá, pretože ju odovzdala pri kontrole. Jeden z pracovníkov ju podal svojim kolegom.

 

Následne Terezu zatkli a odviedli na vyšetrovanie. Pri jej prvom výsluchu tvrdila, že nevedela čo preváža. Malo ísť o darčeky a ona obsah nekontrolovala. Neskôr vypovedala, že jej musel kufor niekto otvoriť a drogy podstrčiť. Pri ďalšej priznala, že malo ísť o látku z ktorej sa droga iba vyrába a že podobnú cestu už absolvovala štyri krát. Keďže Tereza neustále mení svoje výpovede, vyšetrovatelia jej už neveria ani slovo.

 

Tereza, ktorá podľa jej kamarátky zvláda celú situáciu veľmi dobre nevie, či sa Tereza skutočne zaplietla s drogovými dílermi alebo jej drogy podstrčili. Tá mala o Tereze informáciu, že v Pakistane má pracovné povinnosti spojené s fotením.

 

Ako sa táto celá situácia vyvinie je otázne, pretože Česká republika nemá uzavretú dohodu s Pakistanom o vydávaní zločincov. Terezin právnik sa vyjadril, že trest smrti jej nehrozí, no podotkol, že ani ľahké to mať nebude. Hrozí je až 25 rokov za mrežami. Pakistanske väznice sa nedajú porovnávať s tými našimi. Podmienky tam, sú oveľa horšie. Dokonalým príkladom je, že jeden záchod používa aj 20 ľudí, nikto tam neupratuje a nie je ani vylúčené, že voda, ktorou sa sprchujú nepochádza z toaliet.  

 

Mohlo by vás zaujímať: Tereza, ktorá pašovala 9 kíl heroínu a hrozí jej trest smrti, mení svoje výpovede zo dňa na deň




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies