VIDEO Sprievodca vo vlaku sa pýta Orbána: Kto je štvrtý pasažier? No predsa batožina, vraví premiér

NETKY.SK • 29 Január 2018, 19:04 • 2 min
VIDEO Sprievodca vo vlaku sa pýta Orbána: Kto je štvrtý pasažier? No predsa batožina, vraví premiér

BUDAPEŠŤ - Predseda maďarskej vlády Viktor Orbán sa v utorok stretne vo Viedni s rakúskym spolkovým kancelárom Sebastianom Kurzom, ktorý bol zvolený v októbri. Premiér na Facebooku v pondelok zverejnil fotografiu i krátke video z nezvyčajnej cesty do Rakúska rýchlovlakom Railjet.

slovakia

left justify in out

Maďarský sprievodca sa podľa tohto videozáznamu okrem iného spýtal Orbána cestujúceho prvou triedou, kto je štvrtým pasažierom? Premiér ukázal na svoj ruksak položený na vedľajšom sedadle a odvetil: "To je iba z bezpečnostného dôvodu".

 

Predseda maďarskej vlády sa podľa spravodajského servera Origo.hu stretne aj s predsedom pravicovo-populistickej Slobodnej strany Rakúska (FPÖ) Heinzom-Christianom Strachem, ktorý sa v decembri ujal funkcie vicekancelára.

 

Premiéri budú zrejme hovoriť o migračnej kríze, o rakúskom predsedníctve v Európskej únii v druhej polovici tohto roka, o záležitosti finančných rámcov Únie, o brexite, ale aj o citlivých témach, akými sú rozširovanie jadrovej elektrárne v juhomaďarskom Paksi, či úpravy týkajúce sa rodinných prídavkov v Rakúsku, píše Origo.hu.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies