VIDEO Smith je nový šampión WBA v superstrednej váhe

NETKY.SK • 29 September 2018, 06:17 • 2 min
VIDEO Smith je nový šampión WBA v superstrednej váhe

DŽIDDA - Britský profesionálny boxer Callum Smith je víťaz World Boxing Super Series v superstrednej hmotnostnej kategórii (do 76,2 kg). V piatkovom finále premiérového ročníka prestížneho turnaja v Džidde v Saudskej Arábii knokautoval krajana Georgea Grovesa v siedmom kole z dvanástich vypísaných. Vzal mu titul organizácie WBA (Super) a získal aj voľný opasok magazínu The Ring.

slovakia

left justify in out

Groves bol v turnaji najvyššie nasadený, pri semifinálovom víťazstve nad ďalším Britom Chrisom Eubankom však utrpel zranenie ramena a nad jeho stavom visel otáznik. Smith ako nasadená dvojka od začiatku diktoval tempo a už v treťom kole dostal oponenta do problémov. Vtedy to ešte Groves ustál, ale v siedmom sa po spŕške úderov porúčal na podlahu a nevstal v desaťsekundovom limite.

 

Pre 28-ročného Smitha to bolo 25. víťazstvo v rovnakom počte profesionálnych súbojov, osemnásťkrát uspel pred časovým limitom. Okrem finančnej odmeny vybojoval tiež Trofej Muhammada Aliho. "Dlho som čakal na zisk titulu svetového šampióna a už som začal pochybovať. Vedel som však, že na to mám. Bol to dobrý zápas, pred knokautom som predpokladal, že vediem na body. George Groves je skvelý šampión, či už bude pokračovať v kariére, alebo nie, želám mu to najlepšie," povedal Smith pre talksport.com.

 

O dva roky starší Groves utrpel štvrtú prehru (3 KO), na konte má 28 triumfov (20 KO). Majster sveta WBA bol od vlaňajšieho mája, titul stihol obhájiť dva razy: "Nebolo mi súdené, všetka česť Callumovi, ktorý boxoval výborne. Poznali sme jeho silu, mal prevahu vo výške i rozpätí rúk. Nebudem sa vyhovárať, rameno fungovalo. Ťažko sa to hovorí, ale musím byť úprimný, Callum bol lepší. Nechystám sa skončiť, no neviem, čo prinesie budúcnosť."

 

Turnaj World Boxing Super Series sa v prvom ročníku konal okrem superstrednej aj v ťažkej váhe (do 90,72 kg), ktorej víťazom sa v júli stal Ukrajinec Oleksandr Usyk. Druhá sezóna sa začne už na jeseň v bantamovej (do 53,52 kg), ľahkej welterovej (do 63,5 kg) a opäť aj ťažkej divízii.

 

World Boxing Super Series - finále superstrednej váhy (do 76,2 kg):

Džidda

Callum Smith (2-V. Brit.) - George Groves (1-V. Brit.) KO (7/12, 2:04 min) - Smith získal tituly WBA (Super) a The Ring

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies