VIDEO Poznáme dôvod brutálnej zrážky dodávky s mikrobusom v Texase

NETKY.SK • 1 Apríl 2017, 06:31 • 2 min
VIDEO Poznáme dôvod brutálnej zrážky dodávky s mikrobusom v Texase

HOUSTON - Vodič dodávky, ktorá sa v stredu zrazila s mikrobusom na juhozápade amerického štátu Texas, priznal, že počas šoférovania esemeskoval. Informovala o tom v piatok agentúra AP s odvolaním sa na výpoveď svedka nehody. Šofér spôsobil smrť až 13 ľuďom mikrobusu.

slovakia

left justify in out

Jody Kuchler, ktorý krátko pred nehodou šoféroval za dodávkou, videl, že auto sa pohybovalo chaoticky, a že šofér dodávky niekoľkokrát prešiel cez stredovú čiaru.

 

 

Kuchler haváriu videl a následne sa rozprával s vodičom dodávky, ktorého polícia identifikovala ako 20-ročného Jacka Dillona Younga z mestečka Leakey v Texase.

 

 

"Je mi to ľúto, je mi to ľúto. Písal som správu," citoval slová šoféra dodávky Kuchler. Texaská polícia sa v piatok odmietla vyjadriť k príčine havárie a taktiež nekomentovala, či písanie textovej správy počas šoférovania mohlo mať na nehodu vplyv. Vyšetrovatelia nehody však potvrdili, že mladý šofér dodávky, ktorý zatiaľ zostáva hospitalizovaný v nemocnici, svojím vozidlom prešiel cez stredovú čiaru vozovky.

 

K zrážke dodávky a mikrobusu došlo v stredu o 12.30 h miestneho času (19.30 h SELČ) na ceste neďaleko Garnerovho národného parku, približne 120 kilometrov západne od mesta San Antonio.

 

V mikrobuse sa viezlo 14 hodnostárov Prvej baptistickej cirkvi v meste New Braunfels, ktorí sa vracali z trojdňového pobytu v misijno-rekreačnom stredisku v mestečku Leakey, ležiacom približne 15 kilometrov od miesta nešťastia. Dvanásť z nich zahynulo na mieste nehody a ďalší neskôr podľahol zraneniam v nemocnici.

 

Okolnosti nehody sú predmetom vyšetrovania.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Martin Šelestiak
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies