VIDEO Mladý Švéd, ktorý vraždil na škole v kostýme Dartha Vadera sa mstil imigrantom

NETKY.SK • 10 Marec 2016, 17:00 • 2 min
VIDEO Mladý Švéd, ktorý vraždil na škole v kostýme Dartha Vadera sa mstil imigrantom

TROLLHÄTTAN – Televízia CCTV minulý rok v októbri odvysielala zábery zo školskej kamery, ktorá zachytila vraha pred spáchaním trestného činu.

slovakia

left justify in out

Prípad kedy Anton Lundin-Petterson (21) prezlečený v kostýme Dartha Vadera zabil jedného žiaka a dvoch učiteľov, polícia v týchto dňoch objasnila, pričom malo ísť o rasisticky motivovaný čin. Mladý Švéd sa uchádzal o prácu, ktorú však nedostal, a zo svojho neúspechu začal obviňovať imigrantov, ktorých počet sa v oblasti stále zvyšoval.

 

"Páchateľ si vybral konkrétnu školu na základe toho, že v nej bolo vysoké zastúpenie ľudí s imigračným pozadím,“ citoval policajnú správu MailOnline. Podľa prisťahovaleckého pôvodu si potom vyberal aj obete, ktoré zavraždil.

 

Polícia zistila, že kostým si poctivo prichystal. Repliku nacistickej helmy z druhej svetovej vojny si kúpil sa vyše 200 eur a meč si objednal z internetu.

 

Video zachytáva Antona Lundin-Pettersona , ako sa tesne pred vraždou prechádza po chodbách školy v Trollhättane v čiernom kostýme jednej z postáv z filmu Star Wars, s mečom a nacistickou helmou.

 

Objavila sa aj fotografia, kde pózuje s dvoma študentkami, ktoré si mysleli, že ide o halloweensky žart. Lundin-Petterson však potom zmasakroval študenta a dvoch učiteľov. Neskôr ho zastrelila polícia.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies