VIDEO Lietadlo pristálo s vtákom zaseknutým v trupe!

NETKY.SK • 23 November 2017, 08:00 • 2 min
VIDEO Lietadlo pristálo s vtákom zaseknutým v trupe!

Strety lietadiel s vtákmi sú pomerne časté, väčšinou však nebývajú nebezpečné. Ani pri zrážke, ku ktorej došlo ešte minulý týždeň nad Miami, nebol nik zranený. Predsa sa však vymyká z bežného normálu - vták sa totiž zapichol do nosa lietadla a zostal v ňom až do pristátia.

slovakia

left justify in out

Let spoločnosti American Airlines číslo 1498 z Mexiko City do Miami sa už blížil ku koncu. Airbus A 319 začal pomaly zostupovať a piloti sa pripravovali na pristátie, keď sa ozvala veľká rana, píše server Novinky.cz. Veľký vták narazil do prednej časti lietadla. Hlavou trafil ochranný plášť radaru a zostal v ňom zakliesnený. 

 

Lietadlo našťastie pristálo bez problémov. Aerolínie následne potvrdili, že sa nik nezranil. Privolaní veterinári mŕtveho vtáka vytiahli z trupu.

 

"Toto sa len tak nevidí," povedal jeden zo zamestnancov aerolínií miestnej spravodajskej stanici ABC News 10. 

 

Podľa americkej federálnej agentúry pre letectvo FAA došlo v posledných 25 rokoch k viac než 160-tisícom stretov vtákov s lietadlami. Len zlomok z nich však bol vážny. Asi najznámejším prípadom je let číslo 1549, kde po strete s kŕdľom husí musel kapitán s kokpitom pristáť s lietadlom na rieke Hudson.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies