VIDEO Íri prestávajú fajčiť vďaka nápaditej reklame: Toto nakopne aj vás!

NETKY.SK • 10 Január 2018, 15:00 • 2 min
VIDEO Íri prestávajú fajčiť vďaka nápaditej reklame: Toto nakopne aj vás!

Íri vytvorili vtipnú kampaň zameranú proti fajčeniu, ktorá sa stretla s takým úspechom, že ju chcú aj v zahraničí.

slovakia

left justify in out

Fajčenie je jeden z veľmi častých zlozvykov, ktoré výrazne ovplyvňujú zdravie nielen samotného fajčiara, ale aj jeho okolia. Z tohto dôvodu sa začínajú presadzovať mnohé zákazy a obmedzenia, ktoré by mali ľudí závislých od nikotínu limitovať s cieľom prinútiť ich k skoncovaniu s cigaretami. Odstrašujúce fotografie na krabičkách, zákaz fajčenia na rôznych miestach či uprednostňovanie nefajčiarov pri obsadzovaní mnohých pracovných pozícii. Podobných snáh je skutočne veľa, no máloktorá sa javí ako efektívna. Íri sa však rozhodli, že to vezmú z opačného konca. Nebudú sa snažiť ľudí vystrašiť, ale naopak pobaviť. A tak vytvorili originálne video, o ktoré prejavil záujem už napríklad aj New York.

 

Hercami vo videoklipe sú ľudia, ktorí s fajčením nadobro skončili a vďaka tomu „prežili“. Tak totiž znie text piesne od Glorie Gaynor - I Will Survive, v preklade prežijem. Viacerí z účinkujúcich prestali s fajčením počas samotného natáčania videa, iní už skôr, no podstatné je, že sa rozhodli bojovať za svoje zdravie a tým sú motiváciou aj pre všetkých ostatných fajčiarov, ktorí sa k tomu nevedia odhodlať.

 

Vytvorili tak „reklamu“ zameranú proti fajčeniu a oslovili ňou masy. Možno práve ona bude tým míľnikom, od ktorého začnú fajčiari po celom svete počítať dni svojej nikotínovej abstinencie.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies