VIDEO Indovia majú jedinečný sviatok: Deti hádžu do kravského hnoja - pre šťastie

NETKY.SK • 3 December 2015, 17:00 • 2 min
VIDEO Indovia majú jedinečný sviatok: Deti hádžu do kravského hnoja - pre šťastie

BETUL - Na svete existuje množstvo kultúr a zvyklostí, Indovia však značne vytŕčajú svojim jedinečným rituálom, hádzania detí do kravského hnoja.

slovakia

left justify in out

Neobvyklá tradícia sa odohráva v malej indickej dedine s názvom Betul. Rodičia sa totiž domnievajú, že namáčanie detí do kravského hnoja im prinesie zdravie a šťastie. Takmer ako naša šibačka. 

 

Rituál sa uskutočňuje deň po Diwali, čo je najväčší indický festival, tiež známy ako sviatok svetiel. Ľudia v dedine celé týždne zbierajú kravské exkrementy a zhromážďujú ich na jednom mieste do obrovskej kopy. Potom ako odznie špeciálna modlitba k hinduistickým bohom, ľudia začnú namáčať svoje deti už od jedného roka do kopy hnoja. Okolo haldy sa zhromáždia desiatky dedinčanov a čakajú, kým na nich príde rad.

 

Proces trvá od rána do večera, kým sa každému jednému dieťaťu v obci dostane pocty. Rituál sa vykonáva už po stáročia, pretože miestni obyvatelia veria, že hovädzie exkrementy majú priaznivé účinky. Krava je v hinduizme považovaná za jedno z najposvetnejších zvierat. 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies