VIDEO Hráči Saudskej Arábie odignorovali minútu ticha na počesť obetí teroristického útoku v Londýne

NETKY.SK • 9 Jún 2017, 13:26 • 2 min
VIDEO Hráči Saudskej Arábie odignorovali minútu ticha na počesť obetí teroristického útoku v Londýne

ADELAIDE - Medzinárodná futbalová federácia (FIFA) nevyvodí žiadne disciplinárne opatrenie voči reprezentácii Saudskej Arábie, ktorej hráči odignorovali minútu ticha na počesť obetí teroristického útoku v Londýne pred štvrtkovým zápasom v Adelaide proti Austrálii v ázijskej časti kvalifikácie o postup na majstrovstvá sveta 2018 do Ruska.

slovakia

left justify in out

"Nie je žiaden dôvod na disciplinárne konanie," uviedla FIFA, zatiaľ čo saudskoarabská strana sa za správanie svojho tímu ospravedlnila. "Hráči nemali v úmysle zneuctiť pamiatku obetí alebo inak rozrušiť postihnuté rodiny, priateľov či iné osoby postihnuté krutosťou útočníkov. Futbalová federácia Saudskej Arábie odsudzuje všetky činy terorizmu a extrémizmu a vyjadruje hlbokú ľútosť rodinám všetkých obetí," uvádza sa v reakcii predmetnej federácie.

Hráči Austrálie sa pred avizovanou minútou ticha na pokyn hlásateľa pochytali za ramená v stredovom kruhu, zatiaľ čo ich saudskoarabskí protihráči pokračovali v príprave na stretnutie. Austrálski organizátori pred stretnutím informovali výpravu súpera o pietnom akte, dostali odpoveď, že hostia sa na ňom nezúčastnia.

"Austrálska futbalová federácia bola upovedomená, že takáto udalosť nie je v súlade s tradíciami saudskoarabskej kultúry. Dohoda bola taká, že z úcty k našim zvyklostiam hráči súpera zaujmú pozície na svojej strane ihriska," referovala FFA.

Austrália zvíťazila vo štvrtkovom dueli 3:2 a zostala na priebežnom treťom mieste v tabuľke, ktoré zaručí účasť v kontinentálnej barážovej štvrtej fáze.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies