VIDEO Fanúšikovia spomínali na koncerte v Londýne na Davida Bowieho

NETKY.SK • 18 Január 2016, 06:31 • 2 min
VIDEO Fanúšikovia spomínali na koncerte v Londýne na Davida Bowieho

LONDÝN - Približne 900 ľudí sa v nedeľu večer zúčastnilo v kostole Union Chapel v londýnskej štvrti Islington, často využívanom na koncerty, na spomienke na speváka a skladateľa Davida Bowieho, ktorý zomrel pred týždňom vo veku 69 rokov na rakovinu. Informoval o tom denník Daily Mail.

slovakia

left justify in out

Fanúšikovia na podujatí spievali či počúvali Bowieho hity a sledovali jeho videoklipy a rozhovory. Jeho piesne zazneli v rôznorodej úprave - interpreti použili elektroniku, harfu či dokonca pílu. V karaoke verzii si mohol každý zaspievať hit Starman z roku 1972.

 

 

"Svet by bol iným miestom bez Davida Bowieho a mnoho ľudí sa s ním potrebovalo rozlúčiť," povedal jeden z organizátorov koncertu Stefan Simanowitz. Podujatie bolo podľa neho určené pre všetkých, ktorých život bol poznačený jeho hudbou.

 

Na koncerte vystúpila s príhovorom Maggie Ronsonová, sestra zosnulého gitaristu Micka Ronsona, ktorý hral v Bowieho kapele Spiders from Mars. Okrem iného povedala, že smrť Davida Bowieho sa nejakým spôsobom dotkla každého človeka na svete.


Spomienkový koncert sa skončil hromadným spevom hitu Heroes.


Dva dni pred smrťou vyšiel Bowiemu na jeho 69. narodeniny nový album Black Star. V USA sa hneď dostal na prvé miesto rebríčka, odkiaľ po siedmich týždňoch vytlačil takisto novinku britskej superstar Adele s názvom "25".


 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies