VIDEO Cesta Conora McGregora do histórie UFC: Musel na nej poraziť aj slovenského zápasníka

NETKY.SK • 14 November 2016, 14:10 • 2 min
VIDEO Cesta Conora McGregora do histórie UFC: Musel na nej poraziť aj slovenského zápasníka

NEW YORK – Conor McGregor prepísal cez víkend históriu UFC tým, že porazil Alvareza a stal sa prvým zápasníkom v histórii tejto organizácie MMA, ktorý má dva opasky v dvoch rôznych váhových divíziách zároveň.

slovakia

left justify in out

Jeho cesta až do UFC 205 nebola jednoduchá a McGregor nebol vždy bohatým UFC zápasníkom. Žil v skromných podmienkach v írskej metropole Dublin a obetoval svoj život MMA.

 

Toto sú najdôležitejšie zápasy jeho MMA kariéry na ceste do histórie UFC, na ktorej musel poraziť aj jedného Slováka.

 

Na akcii Cage Warriors FC 47 2.júna 2012 porazila Davea Hilla o titul Cage Warriors. McGregor sa dostával do povedomia fanúšikov MMA ako drzý zápasník, ktorý presne predpovedá svoje víťazstvá. Hill po zápase povedal: „Dostane sa vám do hlavy a skutočne vás porazí.“ Zápas s Hillom McGregor rozhodol 50 sekúnd do konca 2.kola, keď Hilla uškrtil zozadu.

 

 

Ako šampión v pérovej váhe dostal McGregor šancu bojovať o titul v ľahkej váhe na akcii Cage Warriors FC 51 31.decembra 2012 proti slovenskému borcovi Ivanovi Buchingerovi. Ten mal za sebou veľmi dobré zápasy, v ktorých dominoval nad súpermi svojím dobrým zápasením aj tvrdými údermi. McGregor bol však nad jeho sily, keď ho ľavým hákom poslal k zemi. Ír sa stal šampiónom ľahkej váhy v asociácii Cage Warriors a otvorili sa mu dvere do UFC.

 

 

Po vyhratých zápasoch dostal McGregor šancu zabojovať o titul v pérovej váhe proti José Aldovi, ten sa však pred zápasom zranil a tak sa Ír postavil do klietky 11.júla 2015 o titul dočasného šampióna proti Chadovi Mendesovi na UFC 189. Člen tímu Alpha Male dominoval proti McGregorovi hlavne v zápasení, Ír ho však na konci druhého kola poslal k zemi a stal sa dočasným šampiónom.

 

 

José Aldo sa uzdravil a McGregor konečne dostal príležitosť dokázať, že je najlepší v pérovej váhe. 12.decembra 2015 na UFC 194 knokautoval dovtedy neporazeného šampióna z Brazílie už po 13 sekundách ľavým hákom.

 

 

McGregor potom vystúpil o niekoľko váh vyššie a postavil sa proti Nateovi Diazovi na UFC 196, kde však prehral. Zápas si však zopakovali 20.augusta 2016, kedy McGregor porazil Diaza na body. Išlo o rekordný zápas, pretože ho sledovalo najviac divákov v histórii. Obom zápasom predchádzalo niekoľko slovných prestreliek.

 

 

Tento víkend prepísal McGregor históriu, keď porazil Eddieho Alvareza v druhom kole po tvrdej sérii úderov.

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies