VIDEO Americký raketoplán SpaceShipTwo vybuchol počas testovacieho letu, pilot zomrel

NETKY.SK • 1 November 2014, 09:31 • 2 min
VIDEO Americký raketoplán SpaceShipTwo vybuchol počas testovacieho letu, pilot zomrel

MOJAVE - Americký raketoplán SpaceShipTwo spoločnosti Virgin Galactic dnes počas skúšobného letu vybuchol. Incident si vyžiadal život jedného pilota, ďalší utrpel stredne ťažké až ťažké zranenia. Výbuch nastal po tom, ako sa raketoplán odpútal od nosného lietadla a zapol svoje raketové motory, informovala agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Nešťastie sa odohralo nad územím južnej Kalifornie. Išlo o prvý let tohto raketoplánu za uplynulých viac než deväť mesiacov. "Počas skúšky zariadenie zaznamenalo závažnú anomáliu, ktorá vyústila do zničenia SpaceShipTwo," napísali predstavitelia Virgin Galactic na sociálnej sieti Twitter. 
      

Príčina katastrofy sa vyšetruje. SpaceShipTwo je projektom dopravy vesmírnych turistov na hranicu atmosféry a vesmíru. Spoločnosť plánuje prevádzku piatich raketoplánov tohto typu, pričom prvý komerčný let sa mal uskutočniť už tento rok. Cena za let dosahuje výšku 200.000 dolárov na osobu. Zariadenie sa má využívať tiež na dopravu vedeckého zariadenia do vesmíru.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies