VIDEO Aj napriek fantastickému nástupu Atlética si Real postrážil postup do finále

NETKY.SK • 11 Máj 2017, 09:39 • 2 min
VIDEO Aj napriek fantastickému nástupu Atlética si Real postrážil postup do finále

MADRID - Real Madrid bude súperom Juventusu Turín vo finále futbalovej Ligy majstrov 2016/2017, ktoré sa uskutoční 3. júna vo waleskom Cardiffe. V odvetnom súboji semifinále sa na Štadióne Vicenteho Calderóna v madridskom derby zrodilo víťazstvo Atlética nad Realom 2:1 (2:1), ale z dvojzápasu odišiel víťazne Real s celkovým skóre 4:2. O všetkom teda predčasne rozhodol hetrik Cristiana Ronalda v prvom semifinálovom meraní síl oboch mestských konkurentov.

slovakia

left justify in out

Štadión Vicenteho Calderóna zažil v stredu svoju derniéru na európskej pohárovej scéne. Atlético v budúcej sezóne po 50 rokoch zmení svoj domov a presťahuje sa na niekdajší atletický štadión La Peineta, ktorý po rozsiahlej prestavbe ponesie názov Wanda Metropolitano a pojme 67-tisíc divákov.


Semifinále futbalovej Ligy majstrov 2016/2017 - odveta - streda:

Atlético Madrid (Šp.) - Real Madrid (Šp.) 2:1 (2:1) - prvý zápas 0:3, do finále LM 2016/2017 postúpil Real Madrid
Góly: 12. Saúl Ňígúez, 16. Griezmann (z pok. kopu) - 42. Isco, ŽK: 6. S. Savič, 34. Godín, 37. Gabi, 85. Ángel Correa - 4. Danilo, 34. Segio Ramos, rozhodoval: Cakir (Tur.), 54 907 divákov (vypredané)

Zostavy:
Atlético: Oblak - Giménez (57. Thomas), S. Savič, Godín, Filipe Luís - Koke (76. Ángel Correa), Gabi, Saúl Ňígúez, Carrasco - Fernando Torres (56. Gameiro), Griezmann
Real: K. Navas - Danilo, Sergio Ramos, Varane, Marcelo - T. Kroos, Casemiro, Modrič - Benzema (76 Asensio), Isco (88. Morata), Cristiano Ronaldo
 

 

Žiadnemu tímu sa doteraz nepodarilo zvrátiť semifinále LM ani len z dvojgólového manka a aj Atlético potvrdilo túto historickú štatistiku. Skóre odvetného zápasu otvoril v 12. min Raúl Ňigúez, ktorého prudká hlavička po rohu Kokeho na bližšiu žrď skončila za Keylorom Navasom - 1:0. V podaní stredopoliara Atlética to bol štvrtý gól v ostatných siedmich zápasoch, zrejme najdôležitejší. 

 

Neubehli ani štyri minúty a francúzsky stopér Realu Raphael Varane v šestnástke fauloval prenikajúceho Fernanda Torresa a turecký rozhodca Cüneyt Cakir rozhodne ukázal na biely bod. Francúzsky útočník Antoine Griezmann pokutový kop premenil, hoci Navas si siahol na loptu - 2:0. Snový úvod domácich na chvíľu vyviedol hostí z konceptu, ale Real postupne dostal zápas pod kontrolu. 

 

To sa naplno prejavilo gólom do šatne, ktorý sa v 42. min zrodil po parádnej akcii Karima Benzemu, Francúz v službách "pusiniek" sa na hranici bránkovej čiary pohral až s trojicou brániacich hráčov domácich, prihral Tonymu Kroosovi a jeho odrazenú strelu dostal Isco za chrbát Jana Oblaka - 2:1. Týmto gólom sa skončil živý futbal a v druhom polčase Real bez väčších problémov udržal na svojich kopačkách postupovú prehru 1:2. V záverečnom hustom lejaku sa zápas už len dohrával.

Jedenásťnásobný európsky klubový šampión Real Madrid postúpil do finále najprestížnejšej európskej klubovej súťaže tretíkrát za ostatné štyri roky a celkovo po pätnásty raz. Real je aj obhajcom celkového triumfu z vlaňajška a ak sa mu podarí v júnovom finále zvíťaziť, napodobní AC Miláno zo sezón 1988/1989 a 1989/1990. Rekordérom v počte po sebe idúcich triumfov v LM, resp. predtým v EPM je práve Real Madrid s piatimi titulmi z rokov 1955 - 1959.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies