Vicemajster z Košíc na úvod do Zvolena, Piešťany do Martina

NETKY.SK • 13 Jún 2012, 10:02 • 2 min
Vicemajster z Košíc na úvod do Zvolena, Piešťany do Martina

Vicemajster z Košíc na úvod do Zvolena, Piešťany do Martina - Hokej Hokejisti úradujúceho slovenského vicemajstra HC Košice privítajú v úvodnom kole jubilejného 20. ročníka Tipsport extraligy Zvolen.

slovakia

left justify in out

img

Hokejisti úradujúceho slovenského vicemajstra HC Košice privítajú v úvodnom kole jubilejného 20. ročníka Tipsport extraligy Zvolen. Rozhodol o tom stredajší žreb v bratislavskom hoteli DoubleTree by Hilton, na ktorom už chýbali zástupcovia Slovana Bratislava. "Belasí" budú pôsobiť v nastávajúcej sezóne v KHL. Miesto po Slovane medzi elitou zaujali ŠHK 37 Piešťany, ktoré vo svojom historicky prvom zápase v najvyššej súťaži zavítajú do Martina.
      Základná časť odštartuje 18. septembra, posledné kolo je na programe 3. marca 2013. Slovnaft play off Tipsport extraligy sa začne 6. marca a nový majster bude známy najneskôr 19. apríla. Herný systém súťaže bude totožný s predchádzajúcimi sezónami. V základnej časti teda na kluby čaká 54 kôl. Po nej príde na rad play off a tiež baráž o extraligu medzi posledným tímom extraligy a víťazom I. ligy. Reprezentačná dvadsiatka, ktorá sa z Púchova presťahovala do Bratislavy, odohrá pred majstrovstvami sveta do konca roka 20 zápasov s tým, že s každým klubom sa stretne raz doma a raz vonku. "Opustil nás historicky jeden z najúspešnejších a najstarších klubov Slovan Bratislava. Verím ale, že po jeho odchode sa v našej súťaži objavia nové talenty, s ktorými bude môcť rátať aj reprezentácia," povedal riaditeľ spoločnosti Pro Hokej Vladimír Paštinský a pokračoval: "Samozrejme, že po odchode Slovana sme vzniknutú dieru museli nejakým spôsobom zaplátať a z výberového konania nám ako najvhodnejší kandidát vyšli Piešťany. Je tam zabezpečená nielen športovo-technická stránka, ale aj ekonomická a v neposlednom rade je tam aj podpora mesta."
      Na žrebovaní bol prítomný aj tréner slovenskej reprezentácie Vladimír Vůjtek. Kouč strieborných medailistov z MS v Helsinkách verí, že aj v novom ročníku si bude mať z extraligy koho vybrať. "V tomto roku sme chceli v reprezentácii staviť na hráčoch z NHL a KHL, ale pre zranenia sa nám viacerí ospravedlnili. Preto sme siahli aj po hráčoch extraligy, ktorí sa nám osvedčili na všetkých prípravných akciách a aj preto sa potom niektorí dostali až na MS. Ukazuje sa, že extraliga na Slovensku nie je až taká slabá, ako sa o nej hovorí," povedal reprezentačný kormidelník.
      V novej sezóne bude najvyššia súťaž výrazne "mladšia", takmer všetci zástupcovia extraligových klubov hlásia mladšie kádre, niekde bojujú dokonca o holú existenciu. Riaditeľ HK Poprad Tibor Turan si veľa sľubuje od stretnutia s potenciálnymi podporovateľmi hokeja v meste. "Aj na základe toho uvidíme, či hokej v Poprade bude pokračovať," zdôraznil Turan. Podobné je to aj v Martine, kde už počas uplynulej sezóny boli problémy s financiami. "Aj v súčasnosti stále prebiehajú rokovania s mestom a sponzormi. Verím, že nájdeme spoločnú reč a že hokej v Martine bude pokračovať. Momentálne sme v štádiu budovania kádra, v ktorom nájdu svoje miesto hráči mladšej a strednej generácie," povedal prezident MHC Mountfield Jaroslav Zigo.   
      Uplynulý ročník extraligy  priniesol aj rekordné čísla v návštevnosti. Zápasy základnej časti videlo 729.983 divákov, čo znamená oproti predchádzajúcej sezóne nárast o 31.148 divákov aj napriek tomu, že sa odohralo o dvadsať zápasov menej. Vypredané boli aj zápasy finále medzi Košicami a Slovanom.    
      program 1. kola 18. septembra:
      HC'05 Banská Bystrica - MsHK DOXXbet Žilina, HK Nitra - Dukla Trenčín, MHC Mountfield - ŠHK 37 Piešťany,, HK 36 Skalica - HK Poprad, HC Košice - HKM Zvolen 


Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies