Vianočný stromček na Staromestskom námestí v Prahe sa rozsvieti v sobotu

NETKY.SK • 23 November 2015, 18:14 • 2 min
Vianočný stromček na Staromestskom námestí v Prahe sa rozsvieti v sobotu

PRAHA - Vianočný stromček na Staromestskom námestí v Prahe sa rozsvieti v sobotu.

slovakia

left justify in out

Tamojší magistrát však preventívne z bezpečnostných dôvodov neoznámi presný čas tejto slávnostnej akcie, a to kvôli obavám z možného zhromaždenia priveľkého počtu osôb. Vyplýva to z dnešných informácií českých elektronických médií.

 

Po teroristických útokoch z Paríža sa dokonca uvažovalo o úplnom zrušení akcie, avšak radnica sa napokon rozhodla pre kompromisné riešenie. Magistrát, ktorý úzko spolupracuje s českou políciou, zatiaľ nemusel prijať žiadne konkrétne opatrenia súvisiace s potenciálnou teroristickou hrozbou.

 

Smrek, ktorý vztýčia v centre českej metropoly v utorok v skorých ranných hodinách, meral pôvodne 23 metrov, avšak už ho o meter skrátili. Staromestské námestie bude krášliť od úvodného dňa tamojších vianočných trhov, ktoré sa začnú 28. novembra a potrvajú do 6. januára 2016.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies