Veľvyslanec Ruska v Pchjongjangu: Severná Kórea nedostala ani cent pre uznanie Krymu byť časťou Ruska

NETKY.SK • 7 Február 2018, 20:29 • 2 min
Veľvyslanec Ruska v Pchjongjangu: Severná Kórea nedostala ani cent pre uznanie Krymu byť časťou Ruska

MOSKVA - Podľa názoru Alexandra Matsegora, Rusko má najlepšie vzťahy s KĽDR. Severná Kórea nič nedostala za uznanie Krymu byť súčasťou Ruskej federácie. Informuje TASS.

slovakia

left justify in out

O tom povedal v utorok v Pchjongjang Alexander Matsegora. Na stretnutí s novinármi v New Yorku veľvyslanec ohodnotil vzťahy medzi Moskvou a Pchjongjangom. Podľa jeho slov, KĽDR "je jednou z mála krajín v tejto dobe, ktorá si môže dovoliť  absolútne nezávislú zahraničnú politiku,".

 

"Nedostali žiadne finančné hodnotenie za to, že uznali Krym. Oni povedali len to, že my si myslíme, že Krym bol vždy ruský a preto ho uznávame ako časť Ruska. To je všetko," povedal diplomat.

 

V októbri minulého roka sa stalo zmáme, že v KĽDR bol zverejnený atlas sveta, kde je Krym označený ako ruské územie. Ako povedal v utorok Alexander Matsegora, medzi Ruskom a KĽDR vznikli veľmi čestné vzťahy, ktoré možno sú ešte lepšie, ako v rokoch sovietskeho obdobia.

 

"My im úprimne hovoríme svoju pozíciu, že neprijímame ich jadrový stav," povedal diplomat. Podľa jeho slov, v Pchjongjangu prijímajú pozíciu Moskvy a v dôsledku toho aj Rusko, v súčasnej dobe, má najlepšie vzťahy s KĽDR. Matsegora podotkol, že toto pozitívne vplýva na prácu ruských diplomatov v severokórejskej krajine. "Pre nás oni robia výnimky, nám dôverujú. Sme pre nich priateľská krajina," uviedol veľvyslanec Ruska a dodal, že zástupcovia západných krajín majú tam stále ťažkosti.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies