Veľký prieskum medzi milionármi v Čechách a na Slovensku: Chcú odísť z Európy

NETKY.SK • 1 Jún 2016, 10:14 • 2 min
Veľký prieskum medzi milionármi v Čechách a na Slovensku: Chcú odísť z Európy

BRATISLAVA – J&T Banka aj tento rok spravila prieskum medzi českými a slovenskými dolárovnými milionármi. Z prieskum ukázal, že väčšina z nich rozmýšľa o odchode z Európy. Dôvodov je viac.

slovakia

left justify in out

Podľa prieskumu sú milionármi prevažne muži, najmä podnikatelia, vrcholoví manažéri, majitelia alebo konatelia spoločností. Svoje bohatstvo si plnými dúškami užívajú vo veku 55 - 60 rokov a takmer všetci majú vysokoškolské vzdelanie. Hlavným zdrojom ich imania je reálne podnikanie, investovanie a práca. Len pre 8 percent z nich je to dedičstvo.

 

Českí a slovenskí milionári stále intenzívnejšie uvažujú o odchodu z Európy. Ako dôvody uvádzajú vysoké dane, zhoršené životné podmienky, ale aj hrozbu terorizmu a utečeneckú krízu. Dokonca sa obávajú aj rozpadu Európskej únie. J&T Banka spravila prieskum na vzorke 200 slovenských a českých milionárov.

 

Slovenskí milionári by sa najradšej odsťahovali do Rakúska a Česka. Českí milionári by chceli cestovať za Atlantik do Spojených štátov. Okrem USA by si vybrali aj Švajčiarsko, Austráliu, Rakúsko, Nový Zéland alebo Kanadu.

 

Pre niektorých milionárov je sťahovanie iba v teoretickej rovine, iný však už začali v tejto veci konať. „Občas sa mi zdá taký apokalyptický sen o tom, že už sa pretrhli všetky hrádze a do Európy sa rútia utečenci zo všetkých strán, ako lavína … Neviem, či sa to stane, ale začal som robiť praktické prípravy na odchod (do USA): nakúpil som zlato a kúpili sme nehnuteľnosť na Floride,“ povedal pre český server Aktuálne.cz jeden z milionárov.

 

Na prvom mieste medzi najbohatšími Slovákmi je Andrej Babiš s majetkom 2,37 miliardy eur, druhý je Ivan Chrenko so 730 miliónmi eur a tretí je Jaroslav Haščák s 530 miliónmi eur.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies