Vďaka náhradnej výsadbe pribudne v Poprade 755 stromov

NETKY.SK • 22 November 2014, 13:11 • 2 min
Vďaka náhradnej výsadbe pribudne v Poprade 755 stromov

POPRAD - V Poprade pribudne vďaka náhradnej výsadbe 755 nových stromov. Túto povinnosť nariadilo mesto Poprad spoločnosti Multi Veste Slovakia 2, s. r. o. za výrub 210 stromov a krovín v okolí schátranej budovy bývalého Prioru na Námestí sv. Egídia.

slovakia

left justify in out

Developerská spoločnosť tu stavia obchodné centrum Fórum. Vo viacerých lokalitách mesta vysadia listnaté aj ihličnaté dreviny, ako smrek, jedľu, borovicu, javor, hrab, jaseň, slivku, hrušku, dub a lipu.

 

Hovorca popradskej radnice Marián Galajda informoval, že rozhodnutím mesta Poprad mala spoločnosť Multi Veste Slovakia 2 s. r. o. vysadiť nové stromčeky do konca apríla 2013. V stanovenom termíne k náhradnej výsadbe nedošlo, preto samospráva postúpila vec na Okresný úrad Poprad, odbor starostlivosti o životné prostredie. Ten svojim rozhodnutím nariadil náhradnú výsadbu vykonať najneskôr do konca septembra budúceho roka. Už v polovici októbra tohto roka sa uskutočnilo pracovné stretnutie zástupcov radnice a investora aby dohodli podmienky náhradnej výsadby.

 

Výber lokalít sa robil aj na základne výsledkov ankety medzi obyvateľmi. Doteraz boli vysadené ihličnany vysoké dva metre a listnaté stromy s minimálnou výškou 2,5 metra s obvodom kmeňov najmenej desať centimetrov. Všetky vysadené stromy boli s koreňovým balom so zemou a z troch strán ich stabilizujú drevenými kolmi. Práce v týchto dňoch finišujú.

 

Povinnosťou spoločnosti Multi Veste Slovakia 2, s.r.o je okrem výsadby aj zabezpečenie starostlivosti o zálievku a výmena uhynutých stromov počas najbližších troch rokov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies