Väzeň unikol poprave, neúčinkovala injekcia: O 40 minút zomrel na infarkt!

NETKY.SK • 30 Apríl 2014, 06:30 • 2 min
Väzeň unikol poprave, neúčinkovala injekcia: O 40 minút zomrel na infarkt!

OKLAHOMA - Americký štát Oklahoma v utorok zastavil popravu Claytona Locketta kvôli problémom so smrtiacou injekciou, väzeň ale zomrel o 40 minút neskôr na následky náhleho srdečného záchvatu, napísala agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Asi 13 minút po podaní smrtiacej injekcie zdvihol väzeň hlavu a začal mrmlať. Lekár, ktorý bol pri poprave, popravu zastavil. 
      

Jerry Massie, hovorca štátnych nápravných zariadení, povedal, že Lockettovi pravdepodobne explodovala žila a smrtiace drogy neúčinkovali tak, ako mali. 
      

Necelú hodinu po podaní smrtiacej dávky odsúdenec zomrel na rozsiahly infarkt.

 

Lockettovu popravu odkladali niekoľko týždňov kvôli právnemu sporu o novom koktaile smrtiacich chemikálií. Právnici tvrdili, že štát zatajuje kritické informácie o drogách, ktoré mali byť pri poprave použité.
      

Štvornásobný zločinec Lockett (38) bol odsúdený za postrelenie 19-ročnej Stephanie Neimanovej brokovnicou v roku 1999. Potom sa prizeral, ako ju jeho dvaja komplici pochovali zaživa, napísal agentúra AP.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies