Vargas sa odvolal proti prehre s Bradleym

NETKY.SK • 10 Júl 2015, 17:46 • 2 min
Vargas sa odvolal proti prehre s Bradleym

CARSON - Americký profesionálny boxer Jessie Vargas po kontroverznej prehre s krajanom Timothym Bradleym podal formálne odvolanie na Kalifornskú štátnu športovú komisiu.

slovakia

left justify in out

Druhý menovaný pästiar uspel 27. júna tohto kalendárneho roka v StubHub Center v kalifornskom Carsone jednomyseľným výrokom rozhodcov. V tom čase sa bojovalo o dočasný titul organizácie WBO vo welterovej hmotnostnej kategórii, 31-ročného Bradleyho neskôr povýšili na post regulárneho šampióna po tom, ako o predmetný opasok administratívnou cestou prišiel Floyd Mayweather.

 

Inkriminovaný moment nastal v úplnom závere posledného dvanásteho kola. O päť rokov mladší Vargas zatriasol svojím súperom monštruóznou pravačkou a chystal sa Bradleyho "dokončiť". Lenže skúsený ringový arbiter Pat Russell mylne považoval signál odpočítavajúci záverečných desať sekúnd za finálny gong a súboj zastavil so sedemsekundovým predstihom. Vargas si pôvodne myslel, že zvíťazil technickým knokautom. 

 

Rodák z Los Angeles teraz od Kalifornskej štátnej športovej komisie žiada, aby tento duel preklasifikovala na tzv. no-contest. To by znamenalo, že Vargas by si zachoval nulu v kolónke prehier v profiringu. 

 

"Za normálnych okolností trvá zápas 36 minút, správne? Bol otrasený, nemal stabilitu, chýbal mi už len jediný úder. Rozhodca zasiahol, pozrel sa na Bradleyho a odmával to. Povedal som si, že som novým majstrom sveta, dočasným šampiónom, alebo o čo vlastne išlo. Potom sa mi však Russell ospravedlnil: prepáč, dopustil som sa chyby, je koniec," opísal pre server ESPN nešťastný okamih boxer s prezývkou "Nová generácia". "Nemôžem to tak nechať. Urobím všetko, aby sa verdikt prehodnotil. Chcem no-contest, zaslúžim si dokončiť to, čo som začal," vyhlásil Vargas. 

 

Tim Bradley zareagoval, že prípadnej odvete sa nebude vyhýbať. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies