Väčšinu útočníkov zo silvestrovskej noci v Kolíne nad Rýnom nemusia nikdy chytiť

NETKY.SK • 24 Február 2016, 13:55 • 2 min
Väčšinu útočníkov zo silvestrovskej noci v Kolíne nad Rýnom nemusia nikdy chytiť

KOLÍN NAD RÝNOM - Väčšinu mužov, ktorí počas silvestrovskej noci napadli alebo sexuálne obťažovali ženy v nemeckom Kolíne nad Rýnom, nemusí polícia nikdy chytiť, vyhlásil dnes šéf mestskej polície Jürgen Mathies.

slovakia

left justify in out

Zábery bezpečnostných kamier nie sú totiž dostatočným dôkazom na preukázanie sexuálneho zločinu, uviedol v rozhovore pre britskú stanicu BBC. Polícia už v prípade tohto incidentu identifikovala 75 podozrivých, pričom väčšina z nich pochádza zo severnej Afriky a do Nemecka prišla ilegálne alebo tam požiadala o azyl.

"Zábery bezpečnostných kamier nestačia na jednoznačné určenie sexuálnych útokov. Vidíme niekoľko krádeží, ale to je všetko. Spoliehame sa na výpovede svedkov a na identifikovanie útočníkov od obetí," uviedol Mathies.

 

Polícia udelila trest dosiaľ iba jednému z nich. Dvadsaťtriročný Maročan, identifikovaný ako Júnus A., dostal dnes šesťmesačný podmienečný trest a pokutu 100 eur za krádež mobilného telefónu, kamery a držanie drog, píše agentúra AP. Pred súd by sa okrem neho mali za krádež postaviť ešte ďalší 18-ročný Maročan a 22-ročný Tunisan.

 

Muži sú súčasťou celkovo 13 zadržaných podozrivých, ktorých polícia zatkla pre obvinenia z krádeže. Kvôli podozreniu zo sexuálneho deliktu dosiaľ zatkli iba jedného muža, a síce 26-ročného žiadateľa o azyl z Alžírska.

 

Mathiesov predchodca Wolfgang Albers prišiel po silvestrovskej noci kvôli nezvládnutiu situácie o funkciu.

 

V priebehu silvestrovskej noci došlo nielen v Kolíne nad Rýnom, ale aj ďalších nemeckých mestách k útokom na ženy sexuálneho charakteru, ako aj inej trestnej činnosti, predovšetkým ku krádežiam.

 

Iba v Kolíne nad Rýnom podali v tejto súvislosti doteraz 1075 trestných oznámení, viaceré z nich sa týkajú znásilnenia, vyše 460 z nich deliktov sexuálneho charakteru.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies