VIDEO Petra Vlhová získala krásne druhé miesto

NETKY.SK • 23 Február 2020, 12:30 • 2 min
VIDEO Petra Vlhová získala krásne druhé miesto

CRANS MONTANA - Slovenská lyžiarka Petra Vlhová sa po úvodnej časti nedeľnej alpskej kombinácie Svetového pohára usadila na druhom mieste. Vo švajčiarskej Crans Montane zaostala v super-G za vedúcou Taliankou Federicou Brignoneovou o 58 stotín sekundy. Priebežne tretia bola Rakúšanka Nina Ortliebová s mankom 0,66 s.

slovakia

left justify in out

Vo švajčiarskom stredisku panovalo veľmi teplé počasie a hrozilo zmäkčovanie snehovej podložky. Profil zjazdovky Mont Lachaux však nahrával lyžiarkam, ktoré sa venujú aj obrovskému slalomu, a minimálne na prvých dvoch priečkach sa to potvrdilo. Víťazka jedinej doterajšej tohtosezónnej kombinácie Brignoneová sa na skoku dostala do krkolomného záklonu, ale dokázala ho ustáť a jej riskantná jazda slávila v super-G úspech, no pred slalomovou časťou (13.30 h) si pred Vlhovou nevypracovala až taký značný náskok.

 

 

Dvadsaťštyriročná slovenská reprezentantka vyštartovala s číslom 13. Na prvom skoku ju vynieslo z ideálnej stopy a musela zabojovať, aby sa vošla do nasledujúcej bránky. Situáciu však zvládla natoľko, že jej odstup na Brignoneovú bol iba jedna desatina. Ďalšie dve chybičky spravila v spodnej technickej pasáži a v cieli zaostala o 0,58 s, ale tento výsledok jej dával veľkú šancu zaútočiť pri svojich slalomárskych kvalitách na víťazstvo.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies