V zariadeniach sociálnych služieb je podľa Krajniaka zaočkovaných už 77 percent ľudí

NETKY.SK • 14 Apríl 2021, 14:37 • 2 min
V zariadeniach sociálnych služieb je podľa Krajniaka zaočkovaných už 77 percent ľudí

SLOVENSKO - Zaočkovanosť klientov a zamestnancov v zariadeniach sociálnych služieb aspoň prvou dávkou vakcíny proti COVIDU-19 je už na úrovni 77 percent.

slovakia

left justify in out

Očkovanie podľa Milana Krajniaka už zasiahlo 80 percent zariadení. Upozornil, že medzi jednotlivými krajmi sú rozdiely. Najviac zaočkovaných klientov a zamestnancov je v zariadeniach v Prešovskom a Žilinskom kraji a najmenej v Košickom kraji.
 

img


"Predpokladali sme, že na východnom Slovensku môže byť priebeh očkovania pomalší, ale vidíme, že to tak nie je v zariadeniach sociálnych služieb v Prešovskom kraji," povedal. Ministerstvo práce a sociálnych vecí sa podľa Krajniaka snaží analyzovať dôvody, prečo sú také rozdiely v zaočkovanosti medzi jednotlivým krajmi na Slovensku. Podľa neho má Košický kraj údajne dlhodobý problém s obsadzovaním najmä vidieckych ambulancií všeobecných lekárov. "Odporučenie všeobecného lekára je v mnohých prípadoch určujúce preto, aby sa aj starší ľudia dali zaočkovať," tvrdí minister práce.

 

Mohlo by vás zaujímať: Očkovať sa môžu už aj niektorí cudzinci a dlžníci na poistnom


Veľká noc v zariadeniach sociálnych služieb podľa neho nespôsobila nárast počtu pozitívnych prípadov. "Po Vianociach bolo vidno, že krivka vyskočila a vrchol počtu pozitívnych bol 14. januára, ale po Veľkej noci krivka stále klesá," povedal. Podľa ministra sa tiež znižuje počet zariadení, v ktorom evidujú aspoň jeden prípad nákazy koronavírusom. Rezort práce chystá plán otvárania zariadení sociálnych služieb, ktorý však ešte musí odobriť pandemická komisia.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies