V utorok pricestujú do Turecka experti dvoch rezortov USA kvôli Gülenovmu vydaniu

NETKY.SK • 23 August 2016, 06:57 • 2 min
V utorok pricestujú do Turecka experti dvoch rezortov USA kvôli Gülenovmu vydaniu

ANKARA - Štvorčlenná delegácia predstaviteľov rezortov zahraničných vecí a spravodlivosti USA pricestuje v utorok do Turecka, a to v súvislosti so žiadosťou krajiny polmesiaca o vydanie duchovného Fethullaha Gülena žijúceho v Spojených štátoch na trestné stíhanie. Informoval o tom dnes spravodajský internetový portál Habertürk.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Ankara považuje 74-ročného duchovného a jeho stúpencov za osnovateľov v júli zmareného pokusu o štátny prevrat v Turecku. Nič na tom nezmenil ani fakt, že samotný Gülen akúkoľvek spojitosť s pučom odmietol a postup časti ozbrojených síl odsúdil.

 

Pravdepodobne už v blízkej budúcnosti odcestuje kvôli rovnakej záležitosti do USA delegácia tureckého ministerstva spravodlivosti.

 

Ako nedávno vyhlásil turecký premiér Binali Yildirim, Gülenovo vydanie je hlavným predpokladom prehĺbenia bilaterálnych vzťahov s USA. V tejto otázke sa niet o čom dohadovať. Postup americkej strany podľa jeho názoru ovplyvní aj mieru antiamerikanizmu v krajine polmesiaca.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies