V Taliansku intenzívne pátrajú po možných Amriho komplicoch

NETKY.SK • 29 December 2016, 16:09 • 2 min
V Taliansku intenzívne pátrajú po možných Amriho komplicoch

RÍM - Domové prehliadky, ktorých cieľom je objasniť prípadné napojenie atentátnika z Berlína, Tunisana Anisa Amriho, na osoby, ktoré spoznal po príchode na starý kontinent, uskutočnila v provincii Latina talianska polícia.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Informovali o tom talianske médiá s odvolaním sa na justičné zdroje. Policajti pátrali po stopách v troch domoch, v ktorých vlani našiel Amri dočasné útočisko. Pri prehliadkach zhabali mobilné telefóny, ktorých analýza by mala ukázať, či bol Amri po útoku v Berlíne v kontakte s osobami, s ktorými sa spoznal už z minulosti v Taliansku.

 

Vyšetrovatelia predpokladajú, že Amriho cieľom na úteku z Nemecka mohla byť práve talianska provincia Latina, aj keď to oficiálne miesta zatiaľ nepotvrdili. Tunisan Amri vstúpil na európske územie po prvý raz práve v Taliansku, a to na ostrove Lampedusa v roku 2011. Za podpaľačstvo tu bol odsúdený na štyri roky väzenia, ktoré si odpykal na Sicílii. Po prepustení na slobodu zamieril do Nemecka, kde podobne ako predtým v Taliansku neúspešne žiadal o azyl.

 

Po útoku kamiónom na vianočné trhy v Berlíne z 19. decembra ušiel Amri z miesta činu a zrejme cez Holandsko a Francúzsko sa dostal opäť do Talianska. Presúval sa cez Turín a Miláno, až napokon prišiel 23. decembra o život pri prestrelke s policajnou hliadkou, ktorá chcela skontrolovať jeho osobné doklady.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies