V Rusku skončí program šrotovného v septembri

NETKY.SK • 15 Marec 2011, 14:08 • 2 min
V Rusku skončí program šrotovného v septembri

V Rusku skončí program šrotovného v septembri

slovakia

left justify in out

Ruská vláda skončí poskytovanie prémií na kúpu nového vozidla v septembri tohto roku. Uviedol to dnes predstaviteľ ruského ministerstva priemyslu Alexej Rachmanov. Prémia, ktorej výška dosahovala 50.000 RUB (1255,09 eura), pomohla zvýšiť výrobu najmä ruskej automobilke AvtoVAZ.
      Rachmanov povedal, že do konca septembra sa pridelí všetkých 500.000 zliav schválených vládou na kúpu nových osobných vozidiel. V pondelok (14.3.) ich už zostalo záujemcom k dispozícii len 13.000. Šrotovné sa v Rusku zaviedlo práve pred rokom.
      Na budúci rok by sa malo v Rusku podľa odhadov Združenia európskych podnikov (AEB) predať okolo 2,9 milióna vozidiel. Tým by sa dostal ruský trh na predkrízovú úroveň. Podľa výkonného šéfa AEB Franka Schauffa by bolo ďalšie poskytovanie stimulov záujemcom o výmenu starého auta za nové vyhadzovaním peňazí von oknom.

Zdroj: TASR/Reuters



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies