V pondelok treba počítať so silným vetrom na celom Slovensku

NETKY.SK • 24 September 2018, 06:12 • 2 min
V pondelok treba počítať so silným vetrom na celom Slovensku

BRATISLAVA - So silnejším vetrom treba počas pondelňajšieho predpoludnia počítať na celom území Slovenska.

slovakia

left justify in out

Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) vydal v tejto súvislosti výstrahy všetkých troch stupňov.

 

Tretí stupeň bol vyhlásený pre oblasti hrebeňov Tatier v okresoch Liptovský Mikuláš, Poprad, Tvrdošín a Brezno. Meteorológovia tam očakávajú mimoriadne silný vietor, ktorý by v nárazoch mohol dosiahnuť 160 až 180 kilometrov za hodinu. Výstraha platila od nedele od 21.00 h do pondelka do 5.00 h.

 

Výstraha druhého stupňa bola vyhlásená pre západné Slovensko, teda Bratislavský kraj a niektoré časti Trnavského, Nitrianskeho a Trenčianskeho kraja. Taktiež platí pre niektoré severné časti stredného Slovenska a aj v okrese Stará Ľubovňa a Kežmarok na východe Slovenska. Vietor dosahoval miestami rýchlosť 80 až 105 kilometrov za hodinu na západnom Slovensku a 135 až 160 kilometrov za hodinu v ostatných krajoch. Výstraha platila od polnoci do pondelka do 6.00 h.

 

Pre zvyšné oblasti Slovenska je vyhlásený prvý výstrahový stupeň. Rýchlosť vetra sa odhaduje na 65 až 85 kilometrov za hodinu. Výstraha platí od polnoci do pondelka do 10.00 h.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies