Okolo Slovenska s Petrom Saganom, príde aj štvornásobný víťaz Tour de France

NETKY.SK • 18 August 2021, 13:29 • 2 min
Okolo Slovenska s Petrom Saganom, príde aj štvornásobný víťaz Tour de France

SLOVESKO – Na cyklistickom podujatí Okolo Slovenska sa prvýkrát v kariére predstaví naša najväčšia cyklistická hviezda Peter Sagan a nebude chýbať ani štvornásobný víťaž TdF Chris Froome.

slovakia

left justify in out

Sagan, Froome,  Nizzolo a mnoho ďalších!

Preteky Okolo Slovenska sú na programe v dňoch od 15. do 19. septembra. Na preteky nastúpi 21 sedemčlenných tímov – z toho až tretina bude v najvyššej kategórie World.

 

Priamy prenos z pretekov by mal byť vysielaný na medzinárodnej stanici Eurosport a na slovenskej stanici RTVS. Tieto preteky odštartujú v historickým uličkách Košíc, finišovať budú v Trnave

 

Okrem potvrdnej účasti Petra Sagana sa tu predstaví mnoho zvučných mien z prvotriednych tímov. So Saganom si zmerajú sily elitný cyklisti ako Giacomo Nizzolo (Qhubeka), Álvaro Hodeg (Quick-Step) či Cees Bol (DSM).

 

 

Čerešničkou na torte bude účasť Chrisa Frooma, ktorý sa vracia po zranení do cyklistického kolotoča. Froome bude prvým šampiónom Tour de France, ktorý si vyskúša podujatie Okolo Slovenska

 

Froom je expert náročných etáp a má 9 víťazstiev na pretekoch Grand Tour. 

Okrem týchto jazdcov sa na pretekoch predstaví aj siedmy muž v celkovom hodnotení tohtoročnej TdF Alexej Lucenko.

 

Etapy by mali sedieť práve Petrovi Saganovi, pre ktorého sa snažili tieto trate pripraviť.

"Snažil som sa celý ročník pripraviť na Sagana. Poznáme jeho prednosti. Aj z toho dôvodu je na trati len jedna prémia prvej kategórie," uviedol Holec.

 

Sagan si tak odjazdí Okolo Slovenska po prvýkrát vo svojej dlhoročnej kariére. Dôvodom jeho neúčasti bolo, že preteky Okolo Slovenska patrili do nižšej kategórie UCI a nemohli sa ich zúčastniť elitné tímy World Tour. 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Oliver Peth
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies