V obciach na strednom Slovensku zatopilo zdroje pitnej vody

NETKY.SK • 27 Február 2016, 13:13 • 2 min
V obciach na strednom Slovensku zatopilo zdroje pitnej vody

BANSKÁ BYSTRICA - Vytrvalé dažde , ktoré postihli v polovici februára južnú časť stredného Slovenska spôsobili prienik povrchovej vody do verejných vodovodov i súkromných studní. V obciach Dražice, Padarovce, Ratková a Ostrany eše aj počas uplynulých dní tiekla obyvateľom z vodovodov zakalená voda.

slovakia

left justify in out

Ide o malé vodovody v okrese Rimavská Sobota a Revúca, ktoré spravuje závod Stredoslovenskej vodárenskej prevádzkovej spoločnosti v Rimavskej Sobote. V spolupráci so starostami zásobuje prevádzkovateľ postihnuté obce pitnou vodou v cisternách. Vodári budú pokračovať v čistení pramenných záchytiek a vodojemov ešte aj v priebehu budúceho týždňa. Po ukončení prác hygienici odoberú vzorky vody na laboratórne vyšetrenie. Až potom môžu byť obnovené dodávky pitnej vody.


V obci Kameňany v okrese Revúca, kde nemajú spoločný vodovod, od 12. do 20. februára zaplavilo 22 súkromných studní. Pracovníci Regionálneho úradu verejného zdravotníctva z Rimavskej Soboty vykonali v obci štátny zdravotný dozor. So starostom sa dohodli, že zaplavené studne budú vyčistené a vydezinfikované. V pondelok 29. februára odoberú hygienici vzorky vody z piatich studní na laboratórne vyšetrenie. Obec poskytuje postihnutým občanom na pitie balenú vodu.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies