V nigérijskom Čade zabíjali militanti z Boko Haram, v boji padlo 11 vojakov

NETKY.SK • 6 Október 2015, 13:03 • 2 min
V nigérijskom Čade zabíjali militanti z Boko Haram, v boji padlo 11 vojakov

N'DJAMENA - Podozriví členovia nigérijskej islamistickej skupiny Boko Haram zabili v noci nadnes v susednom Čade 11 tamojších vojakov. Oznámila to agentúra Reuters s odvolaním sa na zdroj v čadskej armáde. Podľa neho zahynulo aj 17 útočníkov.

slovakia

left justify in out

Militanti zaútočili na vojakov v pohraničnej oblasti, na čadskej strane. Čad je popredným prispievateľom do regionálnych síl v sile 8700 mužov, ktorí bojujú proti militantom z Boko Haram. Táto militantná skupina sa sústreďuje na severovýchode Nigérie, odkiaľ podniká útoky do susedných krajín - okrem Čadu aj do Nigeru a Kamerunu. Takmer 20.000 ľudí už zahynulo a skoro dva milióny ďalších boli prinútené opustiť svoje domovy počas šesť rokov trvajúceho povstania militantov z Boko Haram, ktorí sa snažia o vytvorenie prísne islamského štátu na severe Nigérie.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies