VIDEO Afganca podozrivého z bombových útokov v New Jersey zatkli pri prestrelke

NETKY.SK • 19 September 2016, 18:19 • 2 min
VIDEO Afganca podozrivého z bombových útokov v New Jersey zatkli pri prestrelke

NEW YORK - Americké orgány zatkli dnes po prestrelke v štáte New Jersey 28-ročného Ahmada Khana Rahamiho a umiestnili ho do väzby - niekoľko hodín po tom, čo ho identifikovali ako podozrivého v prípadoch výbušných zariadení umiestnených v New Yorku a New Jersey. Informovali o tom tlačové agentúry DPA a AP.

slovakia

left justify in out

Americká polícia dala dnes už skôr do súvislosti bombové útoky v New Yorku a New Jersey a vyhlásila, že v týchto prípadoch pátra po mužovi, ktorého chce vypočuť. Polícia zverejnila aj fotografiu 28-ročného Ahmada Khana Rahamiho a uviedla, že prípady čoraz viac vyzerajú ako teroristický čin s napojením na zahraničie. Podľa polície v New Jersey to vyplýva z informácií od amerického Federálneho úradu pre vyšetrovanie (FBI).

 

 

 

 

Úrady pátrali po 28-ročnom Rahamim, naturalizovanom občanovi USA z Afganistanu. Jeho posledným známym bydliskom bolo mesto Elizabeth v New Jersey, kde FBI dnes ráno vydal príkaz na domovú prehliadku a tá sa uskutočnila. Mesto leží neďaleko New Yorku.

 

Explózia v newyorskej štvrti Manhattan si v sobotu 17. septembra vyžiadala 29 zranených. Všetkých medzičasom prepustili z nemocnice. Rúrková bomba explodovala v sobotu aj v meste Seaside Park v New Jersey pri štartovacej čiare pred charitatívnymi pretekmi vojakov námornej pechoty a námorníkov, ale nikoho nezranila.

 

V blízkom meste Elizabeth v štáte New Jersey explodovalo dnes ráno jedno z piatich výbušných zariadení nájdených na miestnej železničnej stanici. K výbuchu došlo pri skúmaní podozrivého predmetu pomocou robota.

 

Domová prehliadka v bydlisku Rahamiho sa začala po explózii tohto zariadenia na stanici. Polícia sa domnieva, že všetky tri incidenty spolu súvisia.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies