V Nemecku predstavili Guinnessovu knihu rekordov 2016

NETKY.SK • 10 September 2015, 18:22 • 2 min
V Nemecku predstavili Guinnessovu knihu rekordov 2016

HAMBURG - Najnovšie vydanie Guinnessovej knihy excentrických počinov, Guinnessove svetové rekordy 2016, predstavili dnes na najväčšom modeli železnice na svete v nemeckom Hamburgu.

slovakia

left justify in out

V 60. vydaní knihy usporiadal londýnsky tím redaktorov na 225 stránkach tisíce nových svetových rekordov - od najrýchlejšej korytnačky až po najvyšší počet získaných ľudí, ktorí sa prihlásia na sledovanie určitého konta na Twitteri, za čo najkratší čas.

 

Niektoré rekordy sú naozaj bizarné, napísal spravodajský portál Huffington Post. Ako príklad uviedli najdlhšiu vlnu, na ktorej surfoval pes. Držiteľom rekordu je fenka Abbie Girl z Kalifornie, ktorá sa na pláži v San Diegu udržala na surfe na vlne dlhej 107,2 metra.

 

 

Prvé vydanie Guinnessovej knihy rekordov vyšlo v roku 1955 a odvtedy sa stala vydavateľským fenoménom, vo vyše 100 krajinách sveta sa jej predalo 132 miliónov výtlačkov.

 

Väčšia časť ľudí sa zhromaždili oblečený ako tučniaky.

 

 

Britský denník Guardian priniesol snímky z niektorých rekordov: najrýchlejší čas pri rozdrvení troch červených melónov medzi stehnami, ústa s najväčším počtom zubov, najväčší počet schodov vystúpených v stoji na hlave, najväčšie chodidlá u žijúceho človeka, najväčší počet prstov (Dévéndra Suthár má po sedem prstov na každej ruke a nohe) či najvyšší manželský pár.

 

V knihe rekordov sa nachádza aj hamburský model železnice Miniatur Wunderland, kde jubilejné 60. vydanie dnes predstavili. S 15,4 kilometra koľajníc prechádzajúcich cez maličké lesy, mestá a hory je tento model najväčší na svete.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies