V Nemecku blesk zranil 39 ľudí

NETKY.SK • 9 Máj 2013, 18:32 • 2 min
V Nemecku blesk zranil 39 ľudí

BERLÍN - Desiatky ľudí utrpeli dnes zranenia po zásahu bleskom na oslave dňa otcov na severovýchode Nemecka, oznámila agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Na párty v dedine Dabel v blízkosti Schwerinu, metropoly spolkovej krajiny Meklenbursko-Predné Pomoransko, bolo v čase úderu blesku prítomných okolo 500 ľudí. Zranenia utrpelo 39 osôb, osem z nich vážneho charakteru. Podľa lekárov však nikto nie je v ohrození života.

Blesk zasiahol skupinu stromov a elektrickú rozvodnú skriňu na obecnom priestranstve, kde sa akcia konala. Mnohí postihnutí utrpeli popáleniny alebo šok. Na mieste okrem sanitiek zasahovali aj dve záchranárske helikoptéry.

Deň otcov sa v Nemecku tradične oslavuje skôr než v iných častiach západného sveta, kde je to zvyčajne tretia júnová nedeľa. Nemeckí muži chodia v tento deň na spoločné výlety alebo si vychutnávajú pitie piva bez prítomnosti ostatných členov rodiny.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies