V Minsku začnú Ignatik s Kližanom, v druhom singli Betov s Lackom

NETKY.SK • 16 September 2010, 12:13 • 2 min
V Minsku začnú Ignatik s Kližanom, v druhom singli Betov s Lackom

V Minsku začnú Ignatik s Kližanom, v druhom singli Betov s Lackom

slovakia

left justify in out

img

Bieloruská jednotka Vladimir Ignatik a slovenská dvojka Martin Kližan nastúpia v piatok o 9.00 v Minsku proti sebe v úvodnej dvojhre stretnutia 2. kola play off o účasť v I. skupine euro-africkej zóny Davisovho pohára tenistov. V druhom singli si na tvrdom povrchu acrylic v Olympijskom tenisovom tréningovom centre zmerajú sily Sergej Betov a slovenská jednotka Lukáš Lacko. Rozhodol o tom štvrtkový žreb v priestoroch mestskej radnice v bieloruskej metropole.
      Do sobotňajšej štvorhry so začiatkom o 9.00 nominoval slovenský kapitán Miloš Mečíř osvedčený daviscupový pár Michal Mertiňák, Filip Polášek, v bieloruskom drese sa po boku Ignatika predstaví svetová deblová deviatka Max Mirnyj. Nedeľňajší program otvorí o 9.00 súboj tímových jednotiek Ignatika a Lacka, v záverečnom singli by si mali skríži rakety Betov s Kližanom. Bieloruský kapitán Alexander Švec urobil v porovnaní s pôvodnou nomináciou zmenu a do tímu zaradil Betova, ktorý je v rebríčku ATP momentálne druhým najlepším bieloruským singlistom (426). Úvodná dvojhra medzi Ignatikom a Kližanom bude mať zaujímavý náboj, obaja hráči totiž na challengeroch spolu často hrávajú štvorhru. Vo dvojhre sa zatiaľ stretli iba raz, v auguste na tvrdom povrchu na turnaji v brazílskom Salvadore bol v troch setoch úspešný Ignatik.    
      V daviscupovej histórii pôjde o prvý vzájomný zápas medzi Bieloruskom a Slovenskom. Hrá sa s loptičkami značky Slazenger Wimbledon Ultra Vis. Hlavným rozhodcom je Francúz Stephane Apostolos, v úlohe empajrových sa predstavia Španiel Felix Torralba a Rus Alexej Kozerskij. Slováci hrajú po druhý raz za sebou o zotrvanie v I. skupine euro-africkej zóny Davisovho pohára, vlani v bratislavskom NTC deklasovali Macedónsko 5:0.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies