V Malajzii sa vracia do hry 92-ročný veterán Mahathir; je opozičným kandidátom na premiéra

NETKY.SK • 8 Január 2018, 15:03 • 2 min
V Malajzii sa vracia do hry 92-ročný veterán Mahathir; je opozičným kandidátom na premiéra

KUALA LUMPUR - Malajzijská opozícia vymenovala za svojho kandidáta na premiéra 92-ročného Mahathira Mohamada, ktorý už túto funkciu zastával v rokoch 1981 - 2003.

slovakia

left justify in out

Mahathirovu kandidatúru oznámila Aliancia nádeje pozostávajúca zo štyroch opozičných strán, ktorá tak spravila krok k zjednoteniu v snahe posilniť svoje šance.

Úradujúci premiér Nadžíb Razak čelí vážnemu korupčnému škandálu, čo ovplyvňuje aj jeho vyhliadky na víťazstvo. Podľa analytikov však opozícia ešte bitku nevyhrala a jej šance narúšajú stranícke konflikty, zmeny v rozdelení volebných okrskov a tiež silná podpora súčasnej vlády zo strany vidieckeho etnika Malajcov.

"Je smiešne, že opozícia vymenovala Mahathira za kandidáta na premiéra a očakávajú od neho implementáciu reforiem. Je to ich vlastná tragédia. Každopádne, ďakujem za to, že nám uľahčili dosiahnutie víťazstva v nadchádzajúcich voľbách," reagoval na oznámenie kandidatúry Razak.

Parlamentné voľby sa v Malajzii majú uskutočniť do augusta, podľa všetkého to bude však už v druhom kvartáli roku 2018. Ak by sa Mahathirovi podarilo uspieť, stal by sa najstarším premiérom na svete.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Filin
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies