V Kuvajte popravili obesením aj člena kráľovskej rodiny

NETKY.SK • 25 Január 2017, 14:17 • 2 min
V Kuvajte popravili obesením aj člena kráľovskej rodiny

KUVAJT - Kuvajtské úrady dnes zverejnili správu o poprave siedmich odsúdených, medzi ktorými boli piati cudzinci, jedna občianka Kuvajtu a jeden člen panovníckej rodiny odsúdený na trest smrti za vraždu svojho synovca.

slovakia

left justify in out

Medzi cudzincami boli dvaja Egypťania, občianky Filipín a Etiópie, ako aj jeden Bangladéšan. Všetci boli odsúdení za závažné trestné činy - vraždy.

 

Popravená Kuvajťanka bola na trest smrti odsúdená v roku 2009 za podpaľačstvo, ktorého sa dopustila na svadbe svojho bývalého manžela. O život vtedy prišlo najmenej 57 ľudí vrátane žien a detí.

 

Trest smrti bol vykonaný aj nad šejkom Fajsalom, členom vládnuceho rodu Sabáhovcov, ktorý bol odsúdený na smrť za smrteľné postrelenie svojho synovca, princa Bázila Sabáha. K incidentu došlo zrejme počas hádky - údajne kvôli autám. Princ, ktorý bol o 20 rokov starší ako páchateľ, bol prezidentom klubu Kuwaiti Motor Racing Club.

 

Popravy boli vykonané obesením. V Kuvajte šlo o prvý prípad vykonania trestu smrti po takmer štyroch rokoch.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies