V Kolumbii zabili troch súdnych vyšetrovateľov

NETKY.SK • 12 Júl 2018, 07:08 • 2 min
V Kolumbii zabili troch súdnych vyšetrovateľov

BOGOTA - Troch kolumbijských súdnych vyšetrovateľov zabili v stredu na juhu Kolumbie pri hranici s Ekvádorom.

slovakia

left justify in out

Podľa tamojších úradov stoja za útokom členovia disidentského krídla demobilizovanej ľavicovej povstaleckej organizácie Revolučné ozbrojené sily Kolumbie (FARC).

 

Vyšetrovatelia sa viezli v aute, keď ich ozbrojenci prepadli a vozidlo zapálili. Dvaja zahynuli v plameňoch. O tom, ako zomrel ich kolega, sa úrady nezmienili.

 

Nie je známe, čo muži vyšetrovali. Pracovali na hlavnej prokuratúre v južnej provincii Nariňo, kde je najväčšia úroda nezákonne pestovanej koky.

 

Podľa úradov disidentské krídlo FARC stojí za súčasnou vlnou násilia súvisiaceho s drogami, ale aj za marcovým únosom troch ekvádorských žurnalistov, ktorých našli neskôr mŕtvych.

 

Toto krídlo vedie bývalý veliteľ FARC strednej úrovne Walter Arizala alias Guacho, po ktorom intenzívne pátra armáda s podporou Spojených štátov.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies