V júni vyjde album Franka Zappu s názvom Dance Me This

NETKY.SK • 5 Apríl 2015, 15:59 • 2 min
V júni vyjde album Franka Zappu s názvom Dance Me This

USA - Fanúšikovia už zosnulého amerického hudobníka a skladateľa Franka Zappu sa môžu tešiť na nový album.

slovakia

left justify in out

Štúdiovka s názvom Dance Me This vyjde 1. júna. Podľa umelcových zástupcov ide o posledný oficiálny a zároveň 100. album legendárneho hudobníka, ktorý na nahrávke pracoval pred smrťou v roku 1993.
Frank Vincent Zappa je známy napríklad vďaka spolupráci s kapelou The Mothers of Invention, s ktorou vydal v roku 1966 debutový album Freak Out!. Štúdiovku zaradil v roku 2003 americký dvojtýždenník Rolling Stone medzi 500 najlepších albumov všetkých čias.


Svoju prvú sólovú nahrávku Lumpy Gravy uviedol Zappa na trh v auguste 1967. Vo svojej tvorbe rád experimentoval, pričom miešal rock, džez, klasickú hudbu či elektroniku. Vyskúšal si aj prácu s filmom. Zomrel 4. decembra 1993 na rakovinu prostaty. Dožil sa 52 rokov. V roku 1995 ho uviedli do Rock 'n' rollovej siene slávy a o dva roky neskôr mu udelili aj prestížnu cenu Grammy za celoživotné dielo.
Informácie pochádzajú z webstránok www.nme.com a www.rollingstone.com.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies