V Juhočínskom mori zmizla vietnamská loď s 5-tisíc tonami ropy

NETKY.SK • 7 Október 2014, 08:47 • 2 min
V Juhočínskom mori zmizla vietnamská loď s 5-tisíc tonami ropy

HANOJ - Vietnamský tanker s 18 členmi posádky na palube, vezúci 5000 ton ropy, zmizol v Juhočínskom mori niekde medzi pobrežím Malajzie a Indonézie. Informovala o tom dnes agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Loď zmizla z obrazoviek radarov a stratila rádiové spojenie približne 330 kilometrov severovýchodne od Singapuru a 660 kilometrov juhovýchodne od vietnamského mysu Ca Mau, uviedol pre agentúru DPA riaditeľ vietnamského Námorného koordinačného a záchranného centra Luu Duc Tung.
      

Nákladná loď vyplávala z Prístavu v Singapure minulý štvrtok a v nedeľu mala doraziť do prístavu v strednom Vietname, pričom podľa Tunga vládli v oblasti normálne poveternostné podmienky. "Zvažujeme viacero možností vrátane útoku pirátov," povedal Tung.

 

Vietnamská pobrežná stráž požiadala o pomoc pri pátraní po zmiznutej lodi aj príslušné orgány v Singapure, Indonézii a Malajzii.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies