V Jasnej stavajú ako cieľ extrémneho prekážkového behu ľadový antický chrám

NETKY.SK • 19 Január 2015, 14:28 • 2 min
V Jasnej stavajú ako cieľ extrémneho prekážkového behu ľadový antický chrám

DEMӒNOVSKÁ DOLINA - Originálnou cieľovou prekážkou zimnej premiéry celosvetovo populárneho extrémneho prekážkového behu, ktorý sa uskutoční už túto sobotu 24. januára v nízkotatranskom lyžiarskom stredisku Jasná za účasti viac ako 2300 prihlásených pretekárov, bude ľadový antický chrám.

slovakia

left justify in out

Tím umeleckých sochárov pod vedením Adama Bakoša opracúva už niekoľko dní 47,5 tony ľadu dovezeného vo forme 360 blokov. „Máme skúsenosti so stavaním ľadových sôch na Hrebienku vo Vysokých Tatrách, ale ešte sme nerobili takýto kolos. Trochu nás trápi počasie, preto dúfame, že sa opäť ochladí,“ skonštatoval.
     

Dominantnými prvkami 5,5 m vysokej ľadovej stavby na ploche 11 x 11 m budú iónske stĺpy a sochy sparťanských bojovníkov. „Inšpirovali sme sa starogréckou a starorímskou mytológiou,“ dodal Bakoš s tým, že osvetlený ľadový chrám bude zdobiť Jasnú aj po spomínaných pretekoch až do konca zimnej sezóny.
     

Stredoeurópsku premiéru zimnej verzie extrémnych prekážkových pretekov poctí svojou účasťou aj legendárny zakladateľ populárneho celosvetového projektu Spartan Race - Američan Joe De Sena. Súčasťou približne päťkilometrovej mimoriadne náročnej a členitej trate bude minimálne 15 rôznych prírodných a umelých prekážok.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies