VIDEO V japonskej zátoke sa objavila obria chobotnica

NETKY.SK • 5 Január 2016, 18:37 • 2 min
VIDEO V japonskej zátoke sa objavila obria chobotnica

TOKIO - Obrie kalamáre zvyčajne obývajú temné hlbiny oceánu alebo sa vyskytujú len v pirátskych príbehoch. Práve na Štedrý deň však v japonskej zátoke spozorovali obrovského jedinca, ako si pláva na morskej hladine.

slovakia

left justify in out

Toto úžasné video bolo natočené 24. decembra 2015 v zátoke Toyama Bay na západnom pobreží Japonska. Predpokladá sa, že obrovské zviera je ešte len mláďa, keďže meralo približne 3,7 metra. Dospelé jedince dosahujú dĺžku až 13 metrov.

 



Na záberoch je vidieť potápača Akinobu Kimura, ktorý sa vrhol do vody a plával vedľa obrieho kalamára. "Táto chobotnica bola veľmi živá, striekala atrament a skúšala okolo mňa obmotať svoje chápadlá," povedal Kimura pre CNN. "Sprevádzal som chobotnicu smerom k oceánu, niekoľko sto metrov od oblasti, kde bola nájdená a následne zmizla v hlbokom oceáne."

Nikto si nevie vysvetliť, prečo sa obrovská chobotnica objavila v zátoke Toyama Bay. Na druhú stranu, vedci stále vedia iba veľmi málo o správaní a fyziológii týchto tajomných morských tvorov. Dokonca do roku 2012 sa nepodarilo ani zachytiť tento druh na kameru v jeho prirodzenom prostredí.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies