V Iráne odsúdili na trest smrti agenta izraelskej tajnej služby

NETKY.SK • 24 Október 2017, 19:56 • 2 min
V Iráne odsúdili na trest smrti agenta izraelskej tajnej služby

TEHERÁN - Údajného iránskeho agenta izraelskej tajnej služby Mossad odsúdili v Iráne na trest smrti.

slovakia

left justify in out

Podľa utorkového vyjadrenia hlavného teheránskeho prokurátora Abbása Džafarího Dolatabádího obžalovaný opakovane poskytol Mossadu tajné informácie o iránskom jadrovom programe, ako aj o asi 30 armádnych expertoch a jadrových vedcoch. Navyše sa mal pred siedmimi rokmi podieľať na vražde dvoch iránskych nukleárnych vedcov.

 

Ako vyplýva z informácií tlačovej agentúry ISNA s odvolaním sa na Dolatabádího, obžalovaný konal za úplatu a za svoju činnosť si vyslúžil aj povolenie na pobyt vo Švédsku. Podľa medzinárodnej organizácie na ochranu ľudských práv Amnesty International (AI) je odsúdencom Ahmadrezá Džalálí, ktorý vyštudoval medicínu vo Švédsku.

 

AI namietala, že obžalovaného zadržali v apríli 2016, sedem mesiacov mu neumožnili kontakt s advokátom a navyše označila za nekorektný aj samotný proces. Zdravotný stav Džalálího sa podľa informácií jeho manželky, ktorá s dvoma deťmi žije v Švédsku, výrazne zhoršil.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies