Hrobár od sátorovcov dožije za mrežami, rozhodol súd v Pezinku

NETKY.SK • 23 November 2021, 19:12 • 2 min
Hrobár od sátorovcov dožije za mrežami, rozhodol súd v Pezinku

BRATISLAVA - Doživotný trest za päť vrážd si Lehel Horváth odsedí v zariadení s maximálnym stupňom ochrany. Zároveň mu prepadne majetok.

slovakia

left justify in out

Senát Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) v Pezinku odsúdil v utorok večer Lehela Horvátha, označovaného za hrobára zločineckej skupiny dunajskostredského gangu sátorovcov, na doživotný trest odňatia slobody

 

Ako pripomína televízia Markíza, po vyhlásení výšky trestu si odsúdený neodpustil ostré reakcie na adresu súdu. Začal tlieskať a senát opakovane označil za skorumpovaný. Horváth sa ihneď voči verdiktu odvolal, o veci tak bude rozhodovať Najvyšší súd SR.

 

Lehel Horváth bol obžalovaný z piatich vrážd a z podporovania a zosnovania zločineckej skupiny sátorovcov. Obvineniam čelil aj pre krádež 45,5 milióna vtedajších slovenských korún z roku 2003. V prípade spomenutej krádeže čelil obžalobe aj Ivan K.

 

img

 

Tomu súd uložil trest dva roky väzenia s podmienečným odkladom na dobu dvoch rokov. Spolu s Lehelom Horváthom by zároveň mali poškodenej spoločnosti nahradiť škodu vo výške 1 507 000 eur.

V prípade dvoch vrážd mali prísť o život takzvané biele kone. V jednom prípade osoba, pri ktorej sa odsúdený obával vyzradenia účasti na spomenutej krádeži, v dvoch prípadoch išlo o členov skupiny sátorovci, konkrétne o Andora Reisza a o samotného zakladateľa skupiny sátorovcov Ľudovíta (Lajosa) Sátora.

 

img

Prezývka hrobár Horváthovi mu prischla po tom, ako svoje obete zastrelil, pomlel v mlynčeku na mäso a pozostatky zakopal na pozemku v areáli bývalého družstva v Čótfe. 

 

Súvisiaci článok: Dnes pokračuje proces s Lehelom Horváthom, nevylučuje sa vynesenie rozsudku




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona