V hlavnom meste Volkswagenu zavládol strach

NETKY.SK • 29 September 2015, 12:25 • 2 min
V hlavnom meste Volkswagenu zavládol strach

WOLFSBURG/PRAHA - Wolfsburg, hlavné mesto automobilového koncernu Volkswagen, žije v obavách o svoju budúcnosť, Automobilku, ktorá je pýchou nemeckého inžinierstva, drví emisný škandál.

slovakia

left justify in out

Napätú atmosféru vo Volkswagene cítia tisíce zamestnancov - od najvyššieho manažmentu po robotníkov. Informuje o tom portál iDNES.cz.

 

Niektorí zamestnanci majú obavy o budúcnosť automobilky. Škandál je len začiatok. V dlhodobom horizonte môže ohroziť celý automobilový priemysel.

 

Wolfsburg je mesto so 125.000 obyvateľmi. S Volkswagenom je spojené od obdobia druhej svetovej vojny. Už keď toto mesto plnilo Hitlerovu úlohu vyrábať autá pre obyčajných ľudí, pre automobilku pracovala polovica jeho obyvateľov. "Každý vo Wolfsburgu očakáva ťažké časy," povedal taxikár Frank Schellenberg a pokračoval: "Mesto vďačí Volkswagenu za všetko. Má prsty v každom projekte, ktorý tu vidíte. To sa teraz určite zmení."

 

Severonemecké mesto sa predstavuje ako regionálne turistické centrum spolkovej krajiny Dolné Sasko. Jeho magnetom je múzeum vedy, galéria umenia a športové areály. Vplyv Volkswagenu, ktorý je najväčšou európskou automobilkou, siaha ďaleko za hranice mesta.

 

"Táto firma pozdvihla celý región," uviedol Michael Wilkens, riaditeľ miestnej priemyselnej a obchodnej komory. Ako ovplyvní aféra dieselgate život miestnych obyvateľov, zostáva zatiaľ nezodpovedanou otázkou.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies