V detskom bazéne na kúpalisku v bratislavskej Rači je zákaz kúpania

NETKY.SK • 12 August 2016, 11:50 • 2 min
V detskom bazéne na kúpalisku v bratislavskej Rači je zákaz kúpania

BRATISLAVA - V detskom bazéne na umelom kúpalisku Zbojnička v bratislavskej mestskej časti Rača pre nevyhovujúci stav vody platí zákaz kúpania.

slovakia

left justify in out

Agentúru SITA o tom dnes informovala hovorkyňa Regionálneho úradu verejného zdravotníctva v Bratislave Katarína Nosálová. Vzorky vody, ktoré odobrali 2. augusta, preukázali nevyhovujúcu vodu v detskom bazéne pre prekročenie mikrobiologických ukazovateľov. Kontrolný odber, ktorý robili 8. augusta, opakovane ukázal nevyhovujúcu vodu na kúpanie. Podľa Nosálovej platí zákaz kúpania až do ďalšieho kontrolného odberu vody.


Pre nevyhovujúci stav vody naďalej platí zákaz kúpania aj na prírodnom kúpalisku Kuchajda v bratislavskom Novom Meste. Kúpanie v jazere zakázali od piatka 5. augusta. Podľa výsledkov laboratórnych rozborov z 8. aj 9. augusta naďalej pretrváva nevyhovujúca kvalita vody na kúpanie v mikrobiologickom ukazovateli črevné enterokoky. Ďalšie kontrolné odbery naplánovali v 34. týždni. Kuchajda je prírodné kúpalisko, preto je podľa mestskej časti Nové Mesto pravdepodobné, že vodu mohli znečistiť kačice alebo labute, ktoré tu žijú. Hovorca mestskej časti Marek Tettinger uviedol, že areál prírodného kúpaliska Kuchajda aj napriek zákazu kúpania verejnosti otvárajú do konca septembra od 6:00 do 22:30.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies