Sociálna poisťovňa zohľadní nedostupnosť svojich e-služieb

NETKY.SK • 30 Apríl 2019, 16:49 • 2 min
Sociálna poisťovňa zohľadní nedostupnosť svojich e-služieb

BRATISLAVA - Technické problémy, ktoré zaznamenala Sociálna poisťovňa 30. apríla 2019 pri prihlasovaní sa do jej elektronických služieb zohľadní pri platbách.

slovakia

left justify in out

Nedostupnosť elektronických služieb spôsobuje najmä zamestnávateľom problémy pri plnení ich termínovaných zákonných povinností, ako je posielanie mesačných výkazov alebo registračných listov čiže prihlasovanie a odhlasovanie nových zamestnancov, prípadne zmena do a z registra Sociálnej poisťovne a pod. Úhrada dlhu je aj napriek uvedenej poruche možná.

 

img

 

"Oznamujeme, že poisťovňa nedostupnosť svojich e-služieb pri posudzovaní plnenia uvedených povinností zamestnávateľov a fyzických osôb zohľadní, a to tak, že ich uzná za splnené aj vtedy, ak tak urobili neskôr, najneskôr dňa 3. mája 2019," informoval hovorca poisťovne Peter Višváder.

 

V prípade, že uvedená technická nedostupnosť zapríčinila nesplnenie si povinností poistencov Sociálnej poisťovne voči iným inštitúciám, poisťovňa im v rámci svojich pobočiek vydá potvrdenie o nefunkčnosti jej e-služieb. Zároveň bude poisťovňa informovať o tejto situácii aj dotknuté inštitúcie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona