V Číne popravili vysokopostaveného člena strany: Znásilňoval dievčatá

NETKY.SK • 19 Jún 2013, 13:43 • 2 min
V Číne popravili vysokopostaveného člena strany: Znásilňoval dievčatá

PEKING - Úrady v centrálnej Číne popravili bývalého vysokopostaveného činiteľa komunistickej strany za znásilnenie 11 neplnoletých dievčat, uviedli v stredu štátne médiá.

slovakia

left justify in out

Polícia začala vyšetrovať Li Sin-kunga, niekdajšieho zástupcu generálneho tajomníka strany v meste Jung-čcheng v provincii Che-nan, v druhej polovici roku 2011. Súd ho uznal vinným vo všetkých bodoch obžaloby. Li sa proti obvineniam odvolal, no najvyšší súd jeho odvolanie zamietol.

Vládna komunistická strana už dlhší čas vyzýva na boj proti korupcii z obavy, že ak tak neurobí, môže to poškodiť legitimitu vlády jednej politickej strany alebo ohroziť jej prežitie. Novozvolený prezident Si Ťin-pching prisľúbil, že hlavnou zásadou jeho politiky bude boj proti korupcii a zneužitiu právomocí, no zatiaľ v tej veci nedosiahol žiadny pokrok.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies