V budove ukrajinskej TV Inter vznikol požiar, polícia preveruje podpaľačstvo

NETKY.SK • 5 September 2016, 09:06 • 2 min
V budove ukrajinskej TV Inter vznikol požiar, polícia preveruje podpaľačstvo

KYJEV - Vzhľadom na požiar dnes civilná ochrana v ukrajinskej metropole Kyjev evakuovala viac ako 40 pracovníkov z budovy televízie Inter. Polícia podľa ministra vnútra Arsena Avakova preveruje podozrenie na podpaľačský útok. S odvolaním sa na miestne médiá o tom informovala agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

V prípade už zadržali šiestich podozrivých. Odporcovia obviňujú televíziu Inter z toho, že má blízko k proruským separatistom na východe Ukrajiny. Stanicu kritizoval aj Avakov s požiadavkou, aby jej odňali vysielaciu licenciu. Médiá kritické voči vláde sa na Ukrajine opakovane sťažujú na obmedzovanie svojej práce zo strany nacionalistov a úradov, píše DPA.

 

Agentúra AP uviedla, že podľa ukrajinských médií vznikol požiar dnes popoludní v čase, keď sa pred budovou televízie Inter zišla skupina približne 20 protestujúcich a podpaľovala tam pneumatiky. Bližšie podrobnosti o proteste nie sú známe. Internetové noviny Ukrajinska pravda priniesli vyjadrenie policajta, podľa ktorého svedkovia videli niekoho hodiť na budovu dymovnicu.

 

Pri požiari nikto neutrpel zranenia. Televízia pokračovala vo vysielaní prostredníctvom mobilného zariadenia spred budovy.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies