V Brazílii porodila 61-ročná žena dvojičky

NETKY.SK • 26 Október 2012, 06:56 • 2 min
V Brazílii porodila 61-ročná žena dvojičky

V Brazílii porodila 61-ročná žena dvojičky - Zaujímavosti Šesťdesiatjedenročná žena porodila v Brazílii dvojičky. Matke Antonii a jej dvom deťom Sofii a Robertovi sa darí dobre, informovala vo štvrtok stránka globo.

slovakia

left justify in out

img

Šesťdesiatjedenročná žena porodila v Brazílii dvojičky. Matke Antonii a jej dvom deťom Sofii a Robertovi sa darí dobre, informovala vo štvrtok stránka globo.com.

Žena a jej 55-ročný manžel sa 20 rokov pokúšali mať deti, až sa im to konečne podarilo na štvrtý pokus pomocou umelého oplodnenia, povedal gynekológ Orlando de Castro Neto, ktorý pozná matku od roku 1992. Pár sa tiež snažil o adopciu, ktorú však úrady z vekových dôvodov zamietli.

Lekári skrátili tehotenstvo kvôli vysokému krvnému tlaku matky na sedem mesiacov. Dvojičky sa narodili cisárskym rezom v prístavnom meste Santos, pričom každé vážilo 900 gramov.

Brazílska spoločnosť pre ľudskú reprodukciu (SBRH) vidí v tejto súvislosti potrebu diskusie o vekovej hranici pre matky. "Navrhujeme limit 55 rokov. Vek 61 rokov je diskutabilný zo sociálneho hľadiska, ale použitá metóda nemôže byť považovaná za neetickú," povedal lekár a riaditeľ SBRH Arthur Dzik.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies